Παρασκευή και μελέτη πορώδους δομής σε υβριδικά συστήματα του πολυ(γαλακτικού οξέος) - Κανίδη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2015)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε κατασκευή και μελέτη ικριωμάτων πολυ(γαλακτικού) οξέος με την τεχνική έκπλυσης σωματιδίων άλατος, με σκοπό το χαρακτηρισμό των θερμικών τους μεταπτώσεων, της μορφολογίας της πορώδους δομής που αναπτύχθηκε μετά την έκπλυση των σωματιδίων, αλλά και την μελέτη της αποδόμησης των ικριωμάτων πολυ(γαλακτικού οξέος) που κατασκευάστηκαν με αυτή την τεχνική με σκοπό τη μελλοντική εφαρμογή τους στον τομέα της μηχανικής των ιστών. Στόχος της παρούσας εργασίας ήταν η κατασκευή και η μελέτη ικριωμάτων με τρισδιάστατη πορώδη και διασυνδεδεμένη δομή με την τεχνική έκπλυσης σωματιδίων άλατος (χλωριούχου νατρίου), καθώς και ο χαρακτηρισμός των δοκιμίων που λαμβάνονται με αυτή την τεχνική.