Διερεύνηση των δυνατοτήτων σημασιολογικής διαχείρισης 3D δεδομένων του CityEngine - Σώλου, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας, 2015)
Αντικείμενο της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας σημασιολογικής διαχείρισης ενός μοντέλου που προέκυψε με τη μέθοδο της κανονιστικής μοντελοποίησης. Η εφαρμογή υλοποιείται αρχικά στο λογισμικό CityEngine και στη συνέχεια στο περιβάλλον του ArcGIS. Σαν τελικό ζητούμενο είναι ο εμπλουτισμός με σημασιολογική πληροφορία του αρχικού μοντέλου και στη συνέχεια η μετατροπή του σε μορφή CityGML. Η διαδικασία της διαχείρισης της σημασιολογικής πληροφορίας και η μετατροπή από τη μια μορφή στην άλλη πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των εργαλείων του 3D Cities.