Μελέτη χρήσης ουρών μηνυμάτων ως μέσου επικοινωνίας σε marketplace υπηρεσιών cloud - Κουϊμιτζή, Αργυρή-Ελπίδα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας Cloud καθώς και η ολοένα συχνότερη ανάπτυξη εφαρμογών και συστημάτων που βασίζονται σε τέτοιες υπηρεσίες, μετατρέπει την διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου κάθε φορά συνδυασμού υπηρεσιών Cloud, σε ένα μια υπόθεση ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπλοκη, αφού ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστεί κανείς για να καταλήξει στον συνδυασμό που προσφέρει την αποδοτικότερη λύση, είναι τόσο μεγάλος και έχει τέτοια χαρακτηριστικά, που ανάγει την διαδικασία αυτή σε πρόβλημα Big Data. Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας, αναπτύχθηκε ένα σύστημα που υλοποιεί μια πλατφόρμα-αγορά (marketplace) Cloud, βασισμένη στο marketplace 4CaaSt και το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στα διάφορα στοιχεία του, αφού χρησιμοποιεί ουρές μηνυμάτων (message queues) αντί για πακέτα δεδομένων. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι η συγκριτική μελέτη δύο ξεχωριστών τρόπων χρήσης των ουρών μηνυμάτων ως μέσου επικοινωνίας του marketplace, όπου στον πρώτο χρησιμοποιούνται πολλές ξεχωριστές ουρές, ενώ στον δεύτερο μία κοινή ουρά.