Συσχετίσεις φυσικοχημικών ιδιοτήτων βιοντήζελ μέσω στατιστικής ανάλυσης πειραματικών δεδομένων - Βιτολιάνος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ), 2016)
Από προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου ΜΕΚ του ΕΜΠ [1] είχαν συλλεχθεί από τη βιβλιογραφία τιμές για όλες τις ιδιότητες βιοντήζελ διάφορων προελεύσεων και είχαν υπολογιστεί οι αντίστοιχες μέσες τιμές τους. Στις τιμές αυτές έγινε στατιστική επεξεργασία και διερευνήθηκε εάν υπάρχει ή όχι κάποια συσχέτιση μεταξύ τους, καθώς και ο βαθμός συσχέτισής τους. Παράλληλα εξετάστηκε αν και κατά πόσο ισχύουν οι εξαρτήσεις μεταξύ των φυσικοχημικών ιδιοτήτων από τα χαρακτηριστικά των μεθυλεστέρων λιπαρών οξέων, (FAME) που περιέχουν τα βιοντήζελ.