Μείκτης διακοπτικού τύπου με ενσωματωμένο ψηφιακό συνθέτη συχνοτήτων - Σταματόπουλος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Το ενδιαφέρον για αμιγώς ψηφιακές αρχιτεκτονικές έχει παρουσιάσει αύξηση τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναλογική σχεδίαση είναι συνήθως πιο δύσκολη, απαιτεί περισσότερο χρόνο, και έχει μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, ενώ τα ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα έχουν ως πλεονεκτήματα την φορητότητα, την εύκολη παραμετροποίηση και τον αυτοματοποιημένο έλεγχο.