Σχεδιασμός και σύνθεση νέων πυραζολινών με συνδυασμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση - Κωστοπούλου, Ιωάννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I). Εργαστήριο Οργανικής Χημείας, 2015)
Η παρούσα εργασία έχει ως αντικείμενο τη σύνθεση νέων βιοδραστικών υβριδικών ενώσεων κινολινονών-χαλκονών, όπως επίσης και τη χημική τροποποίηση του παραπάνω συστήματος, προς σχηματισμό ετεροκυκλικών πυραζολινικών αναλόγων. Τα νέα πυραζολινικά ανάλογα μελετώνται για πιθανή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.