Μετρήσεις ταχύτητας έκρηξης γόμωσης διατρημάτων και βιντεοσκόπηση ανατινάξεων σε λατομείο Ασβεστόλιθου - Σπυράκος, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2015)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η λεπτομερής μελέτη της μέτρησης της ταχύτητας έκρηξης της εκρηκτικής ύλης εντός των διατρημάτων και η βιντεοσκόπηση των ανατινάξεων παραγωγής με κάμερα υπερταχείας λήψεως. Οι σχετικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Λατομείο Αθικίων Κορίνθου κατά την διάρκεια τριών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν την 27.02.2015 την 21.05.2015 και την 28.05.2015 ημερομηνίες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν ισάριθμες ανατινάξεις μετώπου παραγωγής. Για την μέτρηση της ταχύτητας έκρηξης της εκρηκτικής ύλης εντός των διατρημάτων και την βιντεοσκόπηση των ανατινάξεων χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός του Εργαστηρίου Εξόρυξης Πετρωμάτων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Από την μελέτη και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ανατινάξεων που βιντεοσκοπήθηκαν με την κάμερα υπερταχείας λήψεως και τις μετρήσεις της ταχύτητας έκρηξης των εκρηκτικών υλών εντός των διατρημάτων, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις που αναλύονται λεπτομερώς στο τελευταίο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας.