Διαλογή στην πηγή (ΔσΠ) βιοαποβλήτων και κομποστοποίησής τους με πρότυπο σύστημα. - Μόλχο, Βίβιαν (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I), 2016)
Η παρούσα διπλωματική, με τίτλο: '' Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) βιοαποβλήτων και κομποστοποίησή τους με πρότυπο σύστημα” περιγράφει και διερευνά την απόδοση ενός σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων. Το σχέδιο περιλάμβανε την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, κυρίως οικιακής προέλευσης, και την μετέπειτα επεξεργασία τους σε καινοτόμο μονάδα κομποστοποίησης, η οποία σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε υπό την επίβλεψη της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (ΜΠΕΤ), της Σχολής Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ, στην Τήνο και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του νησιού, πλησίον των οικισμών Πύργου και Όρμου Πανόρμου. Απώτερος στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας ήταν να εξετάσει την ΔσΠ σε συνδυασμό με την αποκεντρωμένη κομποστοποίηση των παραγόμενων βιοαποβλήτων, ως ολοκληρωμένη, εναλλακτική λύση έναντι των τεχνικών διάθεσης και κεντρικής ανάκτησης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ).