Σχεδιασμός 4-όροφου κτιρίου γραφείων από μεταλλικό σκελετό - Παππά, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διαδικασία σχεδιασμού και διαστασιολόγησης ενός μεγάλου έργου σε τρία μοντέλα (με συνδέσμους δυσκαμψίας σε εναλλακτικές θέσεις ) με χαλύβδινο φέροντα οργανισμό και με σύμμικτες πλάκες από χαλυβδόφυλλο και οπλισμένο σκυρόδεμα. Το κτίριο που επιλέχθηκε προς μελέτη είναι ένα τετραώροφο κτίριο μεγάλων ανοιγμάτων για στέγαση γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης. Το κτίριο είναι σε σχήμα Π με κύριες διαστάσεις 60 m x 45 m.