Αντικειμενοστραφές περιβάλλον διαχείρισης ερωτημάτων - Ανυφαντάκης, Ιάσων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2016)
Η εργασία αυτή πραγματεύεται τη δημιουργία και διαχείριση ερωτημάτων για σχεσιακές βάσεις δεδομένων, με χρήση αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Δημιουργήθηκε μια επέκταση της πλατφόρμας του eclipse και στη σχετική αναφορά παρουσιάζονται οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της επέκτασης, σχετικές υλοποιήσεις και πρότυπα που ακολουθήθηκαν και τέλος η αρχιτεκτονική της επέκτασης.