Αναγωγική φρύξη λατεριτικών μεταλλευμάτων με στερεά καύσιμα - Παπαϊωάννου, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάστηκε η αναγωγική φρύξη τριών Ελληνικών νικελιούχων λατεριτικών μεταλλευμάτων (Ευβοίας, Αγ. Ιωάννη και Καστοριάς) με στερεά καύσιμα (λιγνίτη, γαιάνθρακα και κωκ). Πραγματοποιήθηκαν δύο κατηγορίες πειραμάτων αναγωγικής φρύξης. Κατά την πρώτη, πραγματοποιήθηκε αναγωγική φρύξη των μεταλλευμάτων ΜΕΕ, ΜΕΙ και ΜΕΚ με μίγμα στερεών καυσίμων, ενώ κατά την δεύτερη πραγματοποιήθηκε αναγωγική φρύξη μίγματος μεταλλευμάτων με μίγμα στερεών καυσίμων. Οι αναλογιών μίξης μεταλλευμάτων και καυσίμων οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν, έχουν εφαρμοστεί στην βιομηχανία από την ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε.