Ολοκλήρωση συστημάτων διαχωρισμού αζεότροπου τριαδικού μίγματος βιοδιυλιστηρίου μικροφύκης - Θεολόγου, Στυλιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2016)
Τα τελευταία χρόνια με την είσοδο στη ζωή μας των βιοδιϋλιστηρίων ο άνθρωπος προσπάθησε σταδιακά να αντικαταστήσει τα συμβατικά διϋλιστήρια πετρελαίου με σκοπό τη χρήση πρώτων υλών που προέρχονται από καλλιέργειες ή βιομηχανικά υπολείμματα. Ένα είδος βιοδιϋλιστήριου όπου έχει αποτελέσει αντικείμενο μελετών τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που έχει ως βάση τα φύκη ή και τα μικροφύκη και στη διπλωματική έγινε βάση μελέτης το συγκεκριμένο βιοδιϋλιστήριο που έχει ως βάση τη μικροφύκη Dunaliella. Δύο διαφορετικοί δρόμοι παραγωγής σχεδιάστηκαν με σκοπό τη παραγωγή γλυκερίνης ή γλυκερίνης και β-καροτένης. Σε αυτούς τους δύο δρόμους μια σημαντική παράμετρος μελέτης είναι η εμφάνιση μιγμάτων με σχηματισμό αζεότροπου. Σκοπός αυτός της διπλωματικής εργασίας είναι, κάνοντας χρήση των τεχνικών της ομογενούς αζεοτροπικής απόσταξης, η εφαρμογή και ανάλυση αυτών των τεχνικών και να βρούμε ποια ή ποιες απ’ αυτές τις μεθόδους είναι η καλύτερη ώστε να διαχωρίσουμε όσο το δυνατό γίνεται με χαμηλότερο κόστος και με επιτυχία το μίγμα μας στα καθαρά συστατικά του.