Ανάπτυξη & αξιολόγηση συστήματος βραχυχρόνιας & μακροχρόνιας ενοικίασης αυτοκινήτων με χρηστοκεντρικό σχεδιασμό - Ρόβης, Ιάσων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Η ιδέα του Car Sharing είναι πλεόν γέγονος, και βρίσκει εφαρμογή όλο και σε περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο. Η λογική βασίζεται στην δυνατότητα χρήσης ενός αυτοκινήτου για λίγα λεπτά και η παραδοσή του σε διαφορετικό σημείο από το σημείο έναρξης, απ’ όπου το παραλαμβάνει ο επόμενος χρήστης. Το θέμα της παρακάτω διπλωματικής εργασίας ασχολείται με την μελέτη, ανάλυση και διαμόρφωση του τελικού συστήματος μιας εταιρείας Car Sharing, που ασχολείται με τη βραχυχρόνια αλλά και τη μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων, μέσω της χρήσης smartphone. Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος, το οποίο θα συνοψίζει όλα τα χαρακτηριστηκά που θέλουμε, ενώ θα μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και να είναι λειτουργικό, ικανοιποιώντας τις ανάγκες και ξεπερνώντας τα εμπόδια υφιστάμενης ελληνικής πραγματικότητας. Τηρώντας τα πλαίσια και τα βήματα του χρηστοκεντρικού σχεδιασμού, υλοποιήσαμε την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό του συστήματος της συγκεκριμένης εταιρείας, εν ονόματι CarMeNow.