Μελέτη οργανικού κύκλου ORC για την αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας με ενδιάμεση αποθήκευση σε υλικό αλλαγής φάσης - Χαβενετίδης, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2016)
Η διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την εκμετάλευση της ηλιακής ενέργειας μέσω κύκλου ORC με ενδιάμεση αποθήκευση ενέργειας σε υλικό αλλαγής φάσης. Οι υπολογισμοί γίνονται με βάσει τα πραγματικά δεδομένα για το νησί της Καρπάθου. Σκοπός είναι η εύρεση του κατάλληλου οργανικού μέσου και η μεγιστοποίηση της αξιοποιούμενης ηλιακής ενέργειας.