Παρασκευή σύνθετων υλικών για επικαλύψεις μετατροπής/απενεργοποίησης αέριων ρύπων σε εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων - Παπαδοπούλου - Φέρμελη, Νεφέλη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2015)
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΜΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΑΤΑ ΚΟΝΕΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΡΥΠΩΝ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ (ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ) ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΡΥΠΩΝ, (ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΜΕΘΥΛΕΝΙΟΥ) ΜΕ UV ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ-ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ 1. ΠΟΛΥΔΙΜΕΘΥΛΟΣΙΛΟΞΑΝΗ -DEGUSSA NANOPOWDER, 2.ΠΟΛΥΔΙΜΕΘΥΛΟΣΙΛΟΞΑΝΗ -KRONOS 1077 MICROPOWDER ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ME ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΗΧΟΧΗΜΕΙΑ), 3. PNIPAM IP-MICROGEL-DEGUSSA. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΝΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΟΝΕΩΝ. ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΕΓΘΗKΑΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΚΕΔΑΣΗ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ, ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΣΑΡΩΣΗΣ. Ο ΦΩΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΟ UV-VIS ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ.