Εφαρμογή οικονομετρικών μεθόδων διαχείρισης ρίσκου στις αγορές όψεως και προθεσμίας των ναυλαγορών δεξαμενόπλοιων - Γκολφινόπουλος, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2015)
Η μεταβολή των τιμών των ναύλων αποτελεί μια σημαντική πηγή κινδύνου για όλους τους εμπλεκόμενους στις αγορές των ναυλαγορών δεξαμενόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων των πλοιοκτητών, των ναυλωτών, των εμπόρων (traders), των τραπεζών, των Hedge Funds κλπ. Η εργασία αυτή ερευνά τον κίνδυνο της μεταβολής των ναύλων στις δύο πιο δημοφιλείς διαδρομές καθαρών φορτίων (διυλισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα) και στις δύο πιο δημοφιλείς διαδρομές βρώμικων φορτίων (ακατέργαστο πετρέλαιο και βιομηχανικά καύσιμα), χρησιμοποιώντας ιστορικές τιμές από το Μάιο του 2007 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 για τις διαδρομές TC2 και TD3 και από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 για τις διαδρομές TC5 και TD7.