Στοχαστική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση του συστήματος ανεφοδιασμού LNG του ΟΛΠ - Δουλουμπέκης, Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών. Εργαστήριο Μελέτης Πλοίου, 2015)
H λιμενική δραστηριότητα αποτελεί αναπόσπαστο και αυξημένης σημασίας, κομμάτι της ναυτιλιακής δραστηριότητας. Τα πλοία εφοδιάζονται στους λιμένες με νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρισμό, ανταλλακτικά, εργαλεία, αναλώσιμα.