Σεισμική ανάλυση τοίχων αντιστήριξης: Ανάλυση και πείραμα - Τσαντήλας, Λουίζος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Γεωτεχνικής. Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, 2015)
Δύο διαφορετικά δι-διάστατα (2D) αναλυτικά προσομοιώματα πεπερασμένων στοιχείων αναπτύχθηκαν. Το πρώτο με σκοπό την επαλήθευση των αποτελεσμάτων του πειράματος φυγοκεντριστή σε ευκάμπτους τοίχους αντιστήριξης διατομής ανεστραμμένου Τ από τους Mikola και Sitar (2013), το οποίο έλαβε χώρα στον φυγοκεντριστή 9.00 μέτρων του Κέντρου για Γεωτεχνική Προσομοίωση (Centre for Geotechnical Modeling, CGM) του Πανεπιστημίου του Ντέιβις (UC Davis). Το δεύτερο για την παραμετρική διερεύνηση της σεισμικής απόκρισης τοίχων βαρύτητας. Τα δύο προσομοιώματα τοποθετούνται σε αμμώδη σχηματισμό δύο στρώσεων και υπόκεινται σε ισχυρές οριζόντιες εξαιτήσεις. Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ανάλυσης πεπερασμένων στοιχείων, επονομαζόμενο Abaqus, χρησιμοποιήθηκε για αυτό το σκοπό.