Στατική και δυναμική ανάλυση του ιερού ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας Άρτας - Κυνηγού, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών, 2015)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της στατικής και σεισμικής συμπεριφοράς του ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας Άρτας. Αρχικά, πραγματοποιείται ο τρισδιάστατος σχεδιασμός του ναού με τη χρήση του προγράμματος Autocad 3D και στη συνέχεια μορφώνεται αριθμητικό προσομοίωμα με τη χρήση του λογισμικού πεπερασμένων στοιχείων ABAQUS. Στο τελικό προσομοίωμα διενεργείται στατική και δυναμική ανάλυση.