Αξιοποίηση εγκαταστάσεων Λιμένος Λαυρίου Αττικής για την παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ - Φούντας, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2016)
Η έρευνα έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων λιμένα για την παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ με στόχο τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ως παράδειγμα έρευνας επιλέχτηκε ο λιμένας του Λαυρίου, ο οποίος λόγω της θέσης του διαθέτει υψηλό αιολικό δυναμικό και μεγάλη ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια του έτους.