Τεχνική περιγραφή λειτουργίας εργοστασίου διόγκωσης περλίτη. Προώθηση προϊόντων και εφαρμογών περλίτη. - Φατσέας, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Το βασικό αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής είναι η τεχνοοικονομική ανάλυση ενός εργοστασίου διόγκωσης περλίτη με στοιχεία για κάθε τμήμα του εργοστασίου και στη συνέχεια η αναλυτική μελέτη κόστους για την παραγωγική διαδικασία. Αναλύεται η ακριβής μέθοδος διόγκωσης περλίτη και θέτονται οι κρίσιμες παράμετροι ελέγχου αυτής. Εν συνεχεία, γίνεται ανάλυση του τμήματος πωλήσεων των εφαρμογών και της πολιτικής μάρκετινγκ που ακολουθείται σε μία επιχείρηση. Η εργασία τελειώνει με ένα κεφάλαιο σύγκρισης 2 διαφορετικών εργοστασίων διόγκωσης από πλευράς κόστους εγκατάστασης και εξοπλισμού , ενώ στη συνέχεια γίνεται πειραματική μελέτη κόστους των 2 συστημάτων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων και στρατηγικής για την μείωση του κόστους παραγωγής.