Σχεδίαση και κατασκευή πλατφόρμας για ασύρματη μετάδοση δεδομένων με χρήση του πρωτοκόλλου bluetooth low energy (BLE) - Παπαφώτης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής. Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μία προσπάθεια σχεδίασης και κατασκευής ενός συστήματος για την συλλογή ασθενών σημάτων τύπου ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) ή καρδιογραφήματος (ECG) από αισθητήρες και αποστολής αυτών με ασύρματο τρόπο σε κοντινό τερματικό. Αρχικά γίνεται μία εισαγωγή και παρουσιάζεται συνοπτικά η δομή και τα επιμέρους μέρη που θα απαρτίσουν την εφαρμογή. Στην συνέχεια αναλύονται ενδελεχώς δύο από τα πιο γνωστά πρωτόκολλα ασύρματης μετάδοσης προσωπικού χώρου (WPAN), το ZigBee και το Bluetooth Low Energy και επιλέγεται αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις της εφαρμογής μας. Ακολούθως παρουσιάζεται η περιγραφή όλων των επιμέρους μονάδων του κυκλώματος και η διασύνδεση αυτών. Ακόμη, αναλύονται ορισμένες διατάξεις κεραιών προκειμένου να μπορέσει το σύστημα μας να επικοινωνήσει με κάποια απομακρυσμένη συσκευή. Τέλος παρουσιάζεται η διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής του τυπωμένου κυκλώματος (PCB) καθώς και τα αποτελέσματα που λήφθηκαν από τη πειραματική διαδικασία.