Υλοποίηση αναπτύγματος πολυωνυμικού χάους στον αεροδυναμικά στιβαρό σχεδιασμό-βελτιστοποίηση με εξελικτικούς αλγορίθμους υπό στοχαστικές εισόδους - Πάμπαλης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της θεωρίας του πολυωνυμικού χάους (Polynomial Chaos Expansion, PCE), καθώς και του αντίστοιχου λογισμικού, για μονοδιάστατα, αλλά και πολυδιάστατα, προβλήματα αεροδυναμικά στιβαρού σχεδιασμού-βελτιστοποίησης.