Χαρακτηρισμός και διάγνωση της φθοράς των δομικών υλικών του ναού του Ηφαίστου στο Θησείο με ενόργανες και αναλυτικές τεχνικές - Ντούτση, Ιωάννα (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα θρησκευτικά οικοδομήματα της περιοχής της Αγοράς είναι ο ναός του Ηφαίστου και της Εργάνης Αθηνάς, στην κορυφή του Αγοραίου Κολωνού. Η ανοικοδόμησή του ξεκινά στα μέσα του 5ου αι. π.Χ. Τον 7ο αι. μ.Χ. μετατρέπεται σε χριστιανική εκκλησία, ευρύτερα γνωστός ως Άγιος Γεώργιος ο Ακαμάτης στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Στην εξέλιξη της ιστορίας, αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και συνδέεται με πολλά ιστορικά γεγονότα.