Διάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε ανισοτροπικά μέσα - ανάκλαση/διάθλαση από στοίβα ανισοτροπικών διηλεκτρικών στρωμάτων - Κατσαράκης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών Ηλεκτροοπτικής και Ηλεκτρονικών Υλικών, 2014)
Η παρούσα διπλωματική έχει ως αντικείμενο τη διάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μέσα σε ηλεκτρικώς ανισοτροπικά μέσα, δηλαδή μέσα τα οποία στερούνται κάποιας σφαιρικής συμμετρίας σε μικροσκοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ιδιότητες οι οποίες εξαρτώνται από τον προσανατολισμό τους (ως προς την όποια διέγερση τους επιβληθεί).