Διερεύνηση αποδοχής παιχνιδοποιημένων «έξυπνων εφαρμογών» σε αεροδρόμια - Μαντούκα, Ελένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι να ερευνήσει τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν στην αποδοχή μιας παιχνιδοποιημένης εφαρμογής αεροδρομίου. Ως παιχνιδοποίηση ορίζεται η ενσωμάτωση στοιχείων και τεχνικών παιχνιδιού σε περιβάλλοντα που κατά βάση δεν είναι παιχνίδια. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε έρευνα πεδίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και ηλεκτρονική έρευνα, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 700 ερωτηματολόγια. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν Μπεϋζιανά δίκτυα και το μοντέλο Λογιστικής Παλινδρόμησης για τη δημιουργία μοντέλων που προβλέπουν την αποδοχή της εφαρμογής. Το Μπεϋζιανό δίκτυο που δημιουργήθηκε προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη στάση του ατόμου σε σχέση με τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν με χρήση της Λογιστικής Παλινδρόμησης. Τα τελευταία έδειξαν πως η εσωτερική πλοήγηση, οι ειδοποιήσεις, οι οικονομικές ανταμοιβές και οι προσωποποιημένες πληροφορίες είναι οι σημαντικότερες δυνατότητες που πρέπει να διαθέτει η εφαρμογή προκειμένου να την αποδεχτεί ο χρήστης. Τέλος, προκύπτει πως οι πιθανότεροι χρήστες της εφαρμογής είναι άτομα που χρειάζονται βοήθεια κατά τη χρήση του αεροδρομίου.