Προσδιορισμός ύψους του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος από ραδιοβολίσεις και σύστημα LIDAR - Αμερικάνος, Πάρις-Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2016)
Σκοπός της εργασίας είναι να μελετηθούν και να συγκριθούν δυο τεχνικές παρατήρησης διαφόρων ατμοσφαιρικών παραμέτρων, με κύριο αντικείμενο τον προσδιορισμό του ύψους του Ατμοσφαιρικού Οριακού Στρώματος πάνω από την Αθήνα. Μελετούμε τη σημασία του ΑΟΣ στην καθημερινότητά μας και τη δυνατότητα πρόβλεψης της συμπεριφοράς του. Οι δυο τεχνικές που μελετώνται είναι η τεχνική ραδιοβόλισης και η τεχνική τηλεπισκόπησης με σύστημα LIDAR, των οποίων εξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας, τα δυνατά και αδύναμα σημεία.