Συγκριτική αποτίμηση δικαιωμάτων προαίρεσης τύπου Βερμούδων με προσομοίωση Monte Carlo και διωνυμικό δέντρο: εφαρμογή σε ελληνικά παράγωγα - Κωνσταντιλιέρης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2016)
Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της θεωρίας αποτίμησης δικαιωμάτων προαίρεσης είναι η αποτίμηση παραγώγων με χαρακτηριστικά πρόωρης εξάσκησης. Τα παράγωγα αυτά συναντώνται σε όλες τις αγορές, μεταξύ των οποίων η αγορά αξιών, συναλλάγματος, ενέργειας και μετάλλων. Παρά την πρόσφατη πρόοδο, η εύρεση της αξίας και της στρατηγικής βέλτιστης εξάσκησης παραγώγων Αμερικανικού τύπου και τύπου Βερμούδων παραμένει ίσως το πιο δύσκολο και προκλητικό πρόβλημα στα χρηματοοικονομικά παραγώγων.