Ομάδες συμμετρίας - Μπουρμπούλη, Άλκηστις Μαρίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Στα πλαίσια αυτής της εργασίας μελέτησα την αφηρημένη άλγεβρα και τη θεωρία ομάδων, τα οποία καταγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια κατηγοριοποίηση των ομάδων σημείων, ένας προσδιορισμός των διαφόρων μορφών συμμετρίας στο δισδιάστατο και το τρισδιάστατο χώρο. Ακόμα σε αυτό το κεφάλαιο γίνονται αναφορές στις κρυσταλλογραφικές ομάδες σημείων, τις ομάδες πλέγματος και τις κρυσταλλικές δομές. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται κάποιες εφαρμογές των ομάδων συμμετρίας όπως το θεώρημα του Leonardo, επίσης γίνεται η καταγραφή των 17 ομάδων του επιπέδου καθώς και των 7 ομάδων ζωοφόρου.