Σχεδιασμός κατασκευή και κανονιστικό πλαίσιο τεχνητού υφάλου στον όρμο του Μαραθώνα - Χαλαστάνη, Βασιλική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 2016)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται ένας προκαταρκτικός σχεδιασμός τεχνητού υφάλου πολλαπλών χρήσεων (multi-purpose artificial reef), γνωστός επίσης σαν τεχνητός ύφαλος για το άθλημα της κυματολίσθησης (artificial surfing reef-ASR). O τεχνητός ύφαλος προορίζεται να κατασκευασθεί στην θαλάσσια περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, στην Αττική. Οι τρεις βασικές επιδιώξεις σχεδιασμού του υφάλου είναι: • Να σταθεροποιήσει την ακτογραμμή, προστατεύοντάς την από πιθανή διάβρωση. • Να παρέχει ένα σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη της προστατευόμενης από τη νομοθεσία, θαλάσσιας ζωής της περιοχής. • Να δημιουργήσει κύματα κατάλληλα για το άθλημα της κυματολίσθησης (surfing).