Τεχνοοικονομική και περιβαλλοντική ανάλυση αστικών διανομών φορτίου από στόλο οχημάτων - Ζαβίτσα, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2015)
Το πρόβλημα που πραγματεύεται η εν λόγω διπλωματική είναι η εκτίμηση των ετήσιων εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον που προκύπτει από την απαιτούμενη κατανάλωση καυσίμου στόλου οχημάτων για διάφορες τεχνολογίες και κατηγορίες προβλημάτων τακτικής διανομής αγαθών προϊόντων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της πόλης των Αθηνών. Στην εργασία αυτή θα υπολογίσουμε την επίδραση των εξής παραμέτρων στην εκπομπή ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου: 1. Κατηγορία οχήματος (Φορτηγό, βαν, τριαξονικό, κλπ) 2. Τεχνολογίες κινητήρων των οχημάτων 3. Η επίδραση του κυκλοφοριακού