Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την εφαρμογή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις - Παπαγεωργίου, Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2015)
Η παρούσα εργασία καταπιάνεται με το ζήτημα της εταιρικής ευθύνης και πως αυτή βρίσκει εφαρμογή στις ελληνικές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα διερευνάται η στρατηγική των εταιριών στο ζήτημα της εταιρικής υπευθυνότητας και οι τρόποι μέτρησης και δημόσιας αναφοράς της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής τους επίδοσης. Ειδικότερα, το πρώτο κεφάλαιο καταπιάνεται με το ζήτημα της ηθικής και της εταιρικής ευθύνης σε θεωρητικό επίπεδο. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η επιστημονική της εξέλιξη, τα οφέλη από την εφαρμογή της και γίνεται ιστορική αναδρομή. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στους τρόπους μέτρησης και δημοσιοποίησης της κοινωνικής επίδοσης των εταιριών. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στα πρότυπα μέτρησης της εταιρικής υπευθυνότητας καθώς και στους τρόπους δημοσιοποίησης των επιδόσεων. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα γίνεται ανάλυση στη μεθοδολογία της έρευνας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της και γίνεται σχολιασμός τους.