Εκμάθηση κύκλων στα κοινωνικά δίκτυα - Πηγιώτης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων είναι ραγδαία. Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται μέλη σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες. Κάποιες από τις πιο γνωστές αποτελούν το Facebook, Twitter και Google+. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων πολλές φορές έχουν μερικές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες φίλους ή ακολούθους με αποτέλεσμα το προσωπικό τους δίκτυο να γίνεται αρκετά μεγάλο και περίπλοκο. Αυτό όμως οδηγεί στο εξής πρόβλημα, ότι οι χρήστες δεν μπορούν με εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο να δημιουργούν ομάδες και να κατηγοριοποιούν τους φίλους τους και έτσι η συνολική εμπειρία που έχουν δεν είναι αυτή που ίσως επιθυμούν.