Διερεύνηση μακροϋφής σε νέο ασφαλτικό οδόστρωμα - Τώρου, Ευαγγελία-Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία πραγματοποιείται διερεύνηση της μακροϋφής σε νέο ασφαλτικό οδόστρωμαστο πλαίσιο παραλαβής του. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επιτόπου μετρήσεις επιφανειακής υφής σε τρία τμήματα ενός νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις μακροϋφής με την μέθοδο Sand-Patch, αλλά και με τη μέθοδο προφιλομέτρησης με το σύστημα Laser-Profiler του Εργαστηρίου Οδοποιίας ΕΜΠ. Η πρώτη αποτελεί την μέθοδο αναφοράς για την παραλαβή των οδοστρωμάτων, όμως πρόκειται για μία στατική και χρονοβόρα μέθοδο, ενώ η δεύτερη αποτελεί μία δυναμική μέθοδο συνεχούς καταγραφής. Επιπλέον, για την πληρέστερη αξιολόγηση των επιπέδων μακροϋφής πραγματοποιήθηκαν και μετρήσεις μικροϋφής με τη μέθοδο British Pendulum, στα ίδια τμήματα. Τα στοιχεία συλλογής αξιοποιήθηκαν στο πλαίσιο συμβολής στην ανάπτυξη ενός ορίου μακροϋφής για την παραλαβή νέων οδοστρωμάτων με τη μέθοδο προφιλομέτρησης (Laser-Profiler). Τα σχετικά αποτελέσματα και συμπεράσματα παρατίθενται στην παρούσα Διπλωματική Εργασία.