Βελτιστοποίηση τοπολογίας με χρήση μονάδων επεξεργασίας γραφικών σε προβλήματα πολιτικού μηχανικού θεώρηση μαζικών και θερμικών δράσεων σε δύο και τρεις διαστάσεις - Καζάκης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζεται η επίδραση μαζικών και θερμικών δυνάμεων στο πρόβλημα βελτιστοποίησης τοπολογίας με στόχο τη δημιουργία κατασκευών με δενδροειδή μορφή. Στο δεύτερο μέρος διερευνώνται μέθοδοι και τεχνικές με τις οποίες μπορεί να γίνει χρήση της κάρτας γραφικής επεξεργασίας για την ελαχιστοποίηση του χρόνου υλοποίησης του αλγόριθμου βελτιστοποίησης τοπολογίας.