Αλγόριθμος παρακολούθησης και ανάκλασης της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, με εφαρμογή στην ηλιοθερμική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - Οικονόμου, Αναστάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται ένας αλγόριθμος παρακολούθησης και ανάκλασης της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας. Ο αλγόριθμος αυτός βρίσκει εφαρμογή στην ηλιακή-θερμική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα στα Συστήματα Ηλιακών Πύργων Ισχύος.