Μελέτη εφαρμογής της εξόρυξης δεδομένων στον αθλητισμό με χρήση του λογισμικού Weka - Σωφρονάς, Ηλίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Η παρούσα μελέτη ασχολείται με το sports data mining, δηλαδή τη διαδικασία εξόρυξης δεδομένων στα σπορ και συγκεκριμένα στο άθλημα της καλαθοσφαίρησης. Στην παρούσα εργασία, αρχικά παρουσιάζονται βασικές έννοιες, τα διάφορα στάδια, οι εφαρμογές, οι κατηγορίες, και οι διάφορες τεχνικές μοντελοποίησης του data mining, και γίνεται μία εισαγωγή στο υπολογιστικό πακέτο Weka που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των μεθόδων και των αλγορίθμων του data mining. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται αναλυτικά διάφορα είδη μάθησης, όπως αυτό της επιλογής χαρακτηριστικών, της ταξινόμησης και της συσταδοποίησης, και υιοθετούνται γνωστά μέτρα αξιολόγησης καθώς και η τεχνική της ανάλυσης καμπυλών λειτουργικού χαρακτηριστικού δέκτη, τα οποία εφαρμόζονται για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων και την αξιολόγηση της απόδοσης των αλγορίθμων.