Μεθοδολογία Αξιολόγησης Ανθρακικού Αποτυπώματος Ξενοδοχειακών Υποδομών Περιοχής και Στρατηγικές Μείωσης των Ρύπων Διοξειδίου του Άνθρακα - Πιερή, Στέλλα Παναγιώτα (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2015)
Αντικείμενο της παρούσας Διδακτορικής Διατριβής είναι η έρευνα εκτίμησης του Ανθρακικού Αποτυπώματος του ξενοδοχειακού αποθέματος μιας περιοχής και ο καθορισμός εκείνων των παραμέτρων του σχεδιασμού των ξενοδοχειακών υποδομών που επηρεάζουν, από ενεργειακή και περιβαλλοντική σκοπιά, τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας τους, ώστε να καταστεί εφικτός ο ολοκληρωμένος προγραμματισμός και σχεδιασμός σε ό,τι αφορά τη μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματός τους.