Συνεργατικά Συστήματα Συστάσεων με χρήση έμμεσης και άμεσης κοινωνικής πληροφορίας - Αλεξανδρίδης, Γεώργιος (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2015)
Η ψηφιακή επανάσταση των προηγούμενων δεκαετιών είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της πληροφορίας που διακινείται ηλεκτρονικά, οδηγώντας σε μια κατάσταση που είναι γνωστή ως πληροφοριακή υπερφόρτωση. Συνεπώς, υπάρχει άμεση ανάγκη για την κατασκευή συστημάτων τα οποία θα μπορούν να αναζητούν, να ταξινομούν και να κατηγοριοποιούν την διαθέσιμη πληροφορία. Τα Συστήματα Συστάσεων έχουν προταθεί ως μια λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει σε ένα βαθμό το προαναφερθέν πρόβλημα. Η συνεισφορά της διατριβής έγκειται στη μελέτη, στην ανάπτυξη και στην πρακτική εφαρμογή αλγορίθμων για την πιο ευρύτατα διαδεδομένη κατηγορία συστημάτων συστάσεων, τα συνεργατικά συστήματα συστάσεων, με στόχο την βελτίωση της απόδοσής τους.