Σχεδίαση βιο-αισθητήρα χαμηλής ισχύος SoC και ασύρματα δίκτυα βιο-αισθητήρων - Ζακάκης, Παύλος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2015)
Η εξατομικευμένη και διάχυτη υγειονομική περίθαλψη στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων αποτελεί την φροντίδα της υγείας και της ευεξίας, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή και το χώρο τον οποίο βρίσκονται. Με τις εξελίξεις στον τομέα της βιοϊατρικής τεχνολογίας, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με βάση το πυρίτιο έχουν δείξει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το μικροσκοπικά φυσικό τους μέγεθος, και την χαμηλή κατανάλωση της ενέργειας.