Σύνθεση και χαρακτηρισμός σύνθετων οργανομεταλλικών υλικών με οξειδωμένο γραφένιο και αξιολόγηση της δυνατότητας απορρόφησης υδρόθειου από αυτά - Μαργέτης, Χάρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV), 2015)
Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας έγινε η σύνθεση δύο εκ των πλέον διαδεδομένων οργανομεταλλικών ενώσεων, HKUST-1 και IRMOF-3, σε συνδυασμό με οξειδωμένο γραφένιο για τη βελτίωση των ιδιοτήτων τους από την άποψη της κινητικής της ρόφησης . Οι οργανομεταλλικές αυτές ενώσεις, χαρακτηρίζονται από κρυσταλλικές δομές και μεγάλο πορώδες. Η χρησιμοποίηση του οξειδωμένου γραφενίου έγινε με στόχο για την ανάπτυξη των οργανομεταλλικών κρυστάλλων ανάμεσα στα φύλλα του και την εξακρίβωση αν αυτό συνεισφέρει στη μείωση των φαινομένων μεταφοράς μάζας και τη βελτίωση της κινητικής της απορρόφησης.