Σύστημα χαρτογράφησης και απεικόνισης δεδομένων με χρήση mobile αισθητήρων και πλατφόρμας. - Καλλίγερος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2015)
Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android,η οποία κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου Δέκτη GPS του τηλεφώνου καταγράφει την διαδρομή του χρήστη πάνω στο χάρτη και άλλα δεδομένα αθλητικού ενδιαφέροντος. Έγινε επίσης ανάπτυξη μιας web πλατφόρμας και ιστοσελίδας σε Node.js και MongoDB, που μας επιτρέπει την ταυτοποίηση κάθε χρήστη και την αποθήκευση, προβολή και διαγραφή των διαδρομών του μέσα από την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και στην ιστοσελίδα του έργου.