Η μέθοδος πολλαπλασιαστικών συντελεστών στο σχεδιασμό μηχανισμών - Ζακυνθινού, Λυδία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών. Εργαστήριο Λογικής και Επιστήμης Υπολογισμών, 2015)
Η Μέθοδος Πολλαπλασιαστικών Συντελεστών αποσκοπεί στην τυποποίηση μίας πολύ χρήσιμη ιδέας η οποία συναντάται σε μία ποικιλία ερευνητικών αντικειμένων και εφαρμόζεται πιο συχνά σε προβλήματα βελτιστοποίησης ή μηχανικής μάθησης. Οι αλγόριθμοι που λειτουργούν με βάση αυτή την ιδέα διατηρούν μία κατανομή πιθανότητας (βάρη) επάνω στα στοιχεία ενός συγκεκριμένου συνόλου, η οποία ανανεώνεται με έναν πολλαπλασιαστικό κανόνα. Παράλληλα, η ανάλυσή τους βασίζεται σε μία συνάρτηση δυναμικού, που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στα βάρη. Σε αυτή τη διπλωματική εργασία, θα παρουσιάσουμε το πλαίσιο της Μεθόδου, καθώς και πολλές από τις εφαρμογές της επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας σε αυτές που εμφανίζονται στο πεδίο της Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων και πιο συγκεκριμένα του Σχεδιασμού Μηχανισμών.