Μελέτη διάβρωσης αργύρου και του γαλβανικού καθαρισμού του - Μικρώνη, Σάρα Ελίζαμπεθ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών (ΙΙΙ), 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό τη μελέτη του φαινομένο της αμαύρωσης αργύρου παρουσία θείου η οποία πραγματοποιείται με εμβάπτιση δοκιμίων αργύρου σε θερμό υδατικό διάλυμα Na2S-S καθώς και του μετέπειτα γαλβανικού καθαρισμού των δοκιμίων με χρήση επιφάνειας αλουμινίου 10:1(Al/Ag) cm2 και θερμαινόμενου διαλύματος 10% Na2CO3 στην πρώτη, 10% ΝaHCO3 στην δεύτερη και διάλυμα 10% αναλογίας 7:1 Na2CO3 - ΝaHCO3 στην τρίτη σειρά πειραμάτων. Μετρήθηκε και αναλύθηκε ο χρόνος παραμονής των δοκιμίων αργύρου στο εκάστωτε καθαριστικό διάλυμα σε σχέση με την ανακλαστικότητα και το χρώμα της επιφάνειας τους και εγινέ σύγκριση των αποτελεσμάτων των μεθόδων. Επίσυς περιλαμβάνονται αναφορές σε θέματα που αφορούν την διάβρωση του αργύρου,τις μεθόδους προστασίας που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της καθώς και χρήσιμα και απαραίτητα στοιχεία για το θεωρητικό υπόβαθρο του πειραματικού μέρους που ακολουθεί.