Μελέτη της κρουστικής απόκρισης πλακών αποτελούμενων από σύγχρονα πολύστρωτα υλικά - Καραΐσκος, Ευάγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς λεπτών, πακτωμένων, κυκλικών πλακών (κατασκευασμένες από διαφορετικούς εμπορικά διαθέσιμους τύπους GLARE), που υπόκεινται σε κρούσεις χαμηλών ταχυτήτων από ένα κάθετο ημισφαιρικού σχήματος βλήμα. Η συγκεκριμένη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς πραγματοποιείται αφενός χρησιμοποιώντας αναλυτικές σχέσεις, και αφετέρου μέσω της αριθμητικής μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων (με χρήση του εμπορικού προγράμματος LS-Dyna/ANSYS).