Αποτύπωση, αξιολόγηση και πρόταση για νέο επιχειρησιακό μοντέλο σε ίδρυμα - Τρικουράκη, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται αναφορά στα οργανογράμματα και στη χρησιμότητά τους σε έναν Οργανισμό και κατόπιν αναλύεται η λειτουργία ενός Ιδρύματος. Περιγράφεται το Ίδρυμα και ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής του και έπειτα γίνεται αναλυτική καταγραφή των μελών του με τις αρμοδιότητές τους. Παρουσιάζεται έτσι η υφιστάμενη κατάσταση, και στη συνέχεια γίνεται αξιολόγηση αυτής ώστε να προταθεί ένα βελτιωμένο οργανόγραμμα με ρόλους και αρμοδιότητες. Καταγράφεται η αναγνώριση των κινδύνων και των αστοχιών που πιθανώς υπάρχουν κατά τη μετάβαση στη νέα οργανωτική δομή και δίνονται λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Τέλος, παρουσιάζονται μελλοντικές επεκτάσεις, έτσι ώστε να υπάρξει βελτιστοποίηση περαιτέρω διαδικασιών.