Η μεταλλική κατασκευή των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων - Μουλκιώτη, Γιαννούλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2014)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η παράθεση των προβλημάτων σχεδιασμού της μεταλλικής κατασκευής των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων. Ιδια΄τερη ανάλυση αφιερώνεται στα προβλήματα αντοχής που προκύπτουν λόγω της κρούσης των ρευστών στα τοιχώματα της δεξαμενής (sloshing) αλλά και της γάστρας. Επιπλέον παρουσιάζονται τα κρίσιμα σημεία της γάστρας αλλά και των συστημάτων μεταφοράς του φορτίου, δηλαδή τα σημεία που δέχονται τις περισσότερες φορτίσεις, καθώς και οι αποκρίσεις του συστήματος στις φορτίσεις που επιδέχεται. Τέλος, παρουσιάζεται η πρόοδος και η εξέλιξη της κατασκευής των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων λόγω των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, της έρευνας και της ζήτησης που έχει προκύψει στον τομέα των υγροποιημένων αερίων.