Συσχέτιση μαγνητικών ιδιοτήτων και μικροδομής σε χάλυβες - Παπαδοπούλου, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2015)
Με τη βόηθεια μη καταστρεπτικών μεθόδων, του μαγνητικού θορύβου Barkhausen και της μαγνητικήςδιαπερατότητας έγινε έλεγχος των παραμενουσών τάσεων και της αλλαγής της μικροδομής σε ηλεκτρικό μη προσανατολισμένο χάλυβα. Τα δοκίμια του τελευταίου είχαν υποστεί εφελκυσμό και κάμψη.