Συγκριτική μελέτη μικροδικτύων συνεχούς και εναλλασσομένου ρεύματος - Κεφαλάς, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση των μικροδικτύων DC και AC καθώς επίσης και η μεταξύ τους σύγκριση. Η έμφαση τοποθετείται στην τοπολογία, την προστασία και τον έλεγχο των μικροδικτύων. Η εργασία διαρθρώνεται ως εξής: