Ανάπτυξη πολυφασικών χάλυβων με εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία - Τζορμπατζίδη, Βασιλική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Επιστήμης των Υλικών, 2014)
Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για ασφαλή, ελαφριά, φιλικά προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμα αυτοκίνητα, ήταν πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την παραγωγή υλικών που ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες. Οι χάλυβες υπερυψηλής αντοχής περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους χαλύβων οι οποίοι παρουσιάζουν εξαιρετικές ιδιότητες, όπως αντοχή, ολκιμότητα και διαμορφωσιμότητα. Οι διφασικοί χάλυβες (DP), ανήκουν στην κατηγορία των υπερυψηλής αντοχής χαλύβων. Σαν αποτέλεσμα της αυξανόμενης χρήσης των DP χαλύβων σε εξαρτήματα των αυτοκινήτων, είναι η μείωση της μάζας του αμαξώματος, η οποία επιτεύχθηκε ανάλογα με το ποσοστό που χρησιμοποιήθηκε. Η παραγωγή ελαφρύτερων οχημάτων έχει και ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.